De (ver)koop van een woning brengt vaak veel vragen met zich mee. Daarom hebben we de meest gestelde vragen én antwoorden overzichtelijk voor je op een rij gezet. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!
De waarde van je woning in Twello hangt af van verschillende factoren. Om een nauwkeurige inschatting te maken, bieden wij een gratis en vrijblijvende waardebepaling aan. Tijdens deze waardebepaling kijken we naar de volgende elementen die invloed hebben op de waarde van je huis:
Met onze expertise als makelaars en taxateurs helpen we je niet alleen bij het bepalen van de waarde, maar ook bij het opstellen van een strategie voor de verkoop. Dankzij onze lokale kennis van de Twellose woningmarkt zorgen we ervoor dat jouw woning voor de beste prijs op de markt komt.
Benieuwd naar de waarde van je woning in Twello? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling.
Bij het kopen van een huis komt meer kijken dan alleen de hypotheek. Naast de prijs van het huis zijn er verschillende bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden. Hoeveel eigen geld je nodig hebt, hangt af van de aankoopprijs en bijkomende kosten, maar hier zijn de belangrijkste kostenposten die je zelf moet betalen:
Kosten koper (k.k.)
Vaak rond de 6% van de koopprijs, inclusief:
Verbouwingskosten
Als je van plan bent om de woning te verbouwen, moet je deze kosten meerekenen. Sommige verbouwingskosten kunnen worden meegefinancierd in de hypotheek, maar niet allemaal.
Eigen bijdrage voor de hypotheek
Soms vraagt de bank een eigen bijdrage, vooral als je een hypotheek aanvraagt die hoger is dan 100% van de woningwaarde (bijvoorbeeld bij een NHG-hypotheek).
Overige kosten
Denk aan bouwtechnische keuringen en verzekeringen (zoals een opstalverzekering).
Hoeveel heb je in totaal nodig?
Meestal heb je ongeveer 6% tot 8% van de koopprijs nodig aan eigen geld, bovenop de aankoopprijs van de woning. Dit kan variëren afhankelijk van je situatie.
Het kopen van een woning is een grote stap. Hier zijn de belangrijkste zaken waar je op moet letten:
Locatie
De locatie van het huis is cruciaal. Denk aan bereikbaarheid, voorzieningen en toekomstige ontwikkelingen in de buurt.
Staat van onderhoud
Is het huis goed onderhouden of zijn er direct grote reparaties nodig? Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren om verborgen gebreken te ontdekken.
Woningtype
Kies een woning die past bij je levensstijl en toekomstplannen. Denk aan het aantal kamers, de grootte en of het een tussenwoning, appartement of vrijstaand huis is.
Prijs en financiering
Houd rekening met alle kosten, inclusief notariskosten, belasting en mogelijke verbouwingen. Zorg dat je maandlasten realistisch blijven binnen je budget.
Energieverbruik en isolatie
Hoe energiezuinig is het huis? Goede isolatie en zonnepanelen kunnen op de lange termijn veel kosten besparen.
Toekomstige waarde
Hoe zit het met de waardeontwikkeling van de woning? Kijk naar markttrends in de buurt en vergelijk met soortgelijke woningen.
Juridische zaken
Laat de eigendomspapieren en mogelijke erfdienstbaarheden controleren door een notaris.
Door deze punten goed te checken, voorkom je verrassingen achteraf. Wil je advies bij het kopen van een woning? Neem gerust contact met ons op — we helpen je graag!
Je bent officieel eigenaar van een woning zodra:
Het moment waarop je de sleutels ontvangt, is meestal na het ondertekenen van de transportakte. Pas dan ben je officieel eigenaar en kun je de woning betrekken.
Wil je meer weten over het aankoopproces? Neem gerust contact met ons op!
Na het ondertekenen van de koopovereenkomst kun je deze meestal niet zomaar annuleren. Maar er zijn een paar mogelijkheden:
Let op: zonder ontbindende voorwaarden of buiten de bedenktijd kan het annuleren van de koopovereenkomst juridische gevolgen hebben.
Twijfel je? Neem dan contact op voor advies!
De kosten voor een taxatie bij Van den Belt Makelaars zijn als volgt:
Wil je meer weten over taxaties of een afspraak maken? Neem contact met ons op — we helpen je graag verder!